top of page

At toynaklarını temizlemek

- ... Atın nallandı mı? – Hayır 🤠 – Neden????! toynaklarını ovalayacak !!!!! (İLE)


CEVABIM HER ZAMAN HAYIR ❗🤠 Silinmeyecek. Uygun, iyi kesilmiş toynaktan daha sağlıklı - evet


At toynaklarını temizlemek
At toynaklarını temizlemek

Dövme ihtiyacı için belirli seçenekler.


dövme ihtiyacı için ayrı seçenekler olarak istisnayı düşünün, bunlar şunları içerir:


1. Ortopedi - atın toynağını ve bacağını ek sabitleme olmadan kurtaramama: eksik toynak kapsülü, tabut kemiğindeki patolojik fiziksel değişiklikler, yaralanmalar ve ayrıca plantar kısmın aşırı ince bir tabakası.


2. Sert veya kayalık zeminde at kullanmak (şehirde, dağda ata binmek vb.)


3. Ciddi sporlar: yüksek irtifa engel atlama, yumuşak yarış, bariyer (çan kulesi kovalamacası), triatlon, araba sürme vb. Atın toynaklarını temizleyerek doğru bir şekilde açıklamaya çalışacağım (sözde toynak düzeltme) Atın toynakları özel bir mekanizmadır.


Yapısına göre, sadece bir boynuz kapsülü gibi görünebilir, ancak içinde koca bir dünya gizlidir! Toynak, yere her değdiğinde genişleyerek atın kanını damarlara pompalayan gerçek bir pompadır ve yüzeyle çarpışma ne kadar doğru gerçekleşirse (yani ideal açıda), o kadar iyi çalışır ve böylece daha fazlasını getirir. genel olarak atın vücuduna fayda sağlar). "Küçük tırnaklardan" dedikleri gibi, atın toynakla çalışmaya başlamanız gerekir. Birçok tayın doğumdan itibaren birkaç hafta içinde kendi kendine kaybolabilen malformasyonları veya malpozisyonları vardır. bu durumda bebek doğal bir şekilde normal bir postav bulacaktır. Bununla birlikte, şanssız olan ve uzuvlarının yapısı kalıtsallık veya tayın son kullanma tarihinin patolojisi nedeniyle bozulmuş kalan taylar vardır (yırtık uç, kontraktür). Hatta “Tırnaksız at olmaz” diye bir atasözü vardır. Söylememek gerçekten daha iyi, çünkü o ve iç yapıları bir bütün olarak tüm uzvun sağlığı için çok önemlidir!


Toynak boynuzu kapsülü hakkında bilinmesi gereken son derece önemli ve yararlı olan şey:


1. Tırnak duvarı (azgın tabaka) pratik olarak yağları, tırnak merhemlerini ve başka bir şeyi emmez (ki bu bize reklamlarla çok aktif bir şekilde empoze edilir) YALNIZCA SU emilir!


2. Su ve yağ içeriği çok önemlidir ve boynuzun esnekliğini etkilemez. Yüksek oranda su ve yağ içeriği toynağa mükemmel tamponlama özellikleri verir - eğer toynak kurumaya başlarsa ve boynuz sertleşirse, vitaminsiz tırnaklar gibi ufalanır ve körelir. Benzer şekilde, yağlar ve toynak boynuzu için yararlı olan maddelerin çoğu, atın vücudunu içeriden korumak için çok daha etkilidir: uygun beslenme, kaliteli üst pansuman ve vitamin takviyeleri. pahalı kremler atı yorgunluğa sürüklüyor. Bir sulama kabından su dökerek atın yatağını nemlendirmek de yararlıdır.


3. ! Amonyak! At idrarında bulunan boynuzu yok eder! Korozif etkisi vardır. Ayrıca kurbağa çürümesine ve toynak tabanının ve duvarının katmanlara ayrılmasına yol açabilir. Bu yüzden çok önemli! itilen (kaldırılan) durak (at durak) sırasında her zaman temizlik ve hijyen.


4. Korna, asitler gibi aşındırıcı maddelere karşı dayanıklıdır


5. Boynuz kötü bir ısı iletkenidir, bu toynakları soğukta donmaz(!). Bir atın toynağını temizlemek, toynakların nasıl çalıştığını bilmeden mümkün değildir. Ayrıca kurbağa çürümesine ve toynak tabanının ve duvarının katmanlara ayrılmasına yol açabilir. Bu yüzden çok önemli! itilen (kaldırılan) durak (at durak) sırasında her zaman temizlik ve hijyen.


Toynak içindeki ayak kemiği. Hassas katmanlı tabaka ve duyarsız stratum korneum ile bağlantılı olarak doğrudan toynak kapsülünde bulunur.


Naviküler kemik. Tabut ve koronoid kemiklerin oluşturduğu tabut ekleminin arkasında bulunan küçüktür.


sinirler. Tırnakta putadan geçen ve birçok ince dallara ayrılan birçok sinir vardır, burada bu dallar ayrıca katmanlı tabakaya dokunma ve ağrı duyarlılığı sağlayan birçok uca ayrılır.


Kan damarları . Kapsülün içinde ve çevresinde yoğun bir damar ağı vardır. Kan toynağa iki atardamardan girer ve gerekli maddeleri sağlar, kanın çıkışı damarlardan geçer.


Ok . Esas olarak deri altı bağ dokusundan oluşur ve oldukça sert bir yapıya sahip ince fibröz dokudan oluşur. Kurbağa, toynak mekanizmasının çalışmasında büyük rol oynar, onu yastıklar ve topukta genişleterek korur. Atı düzenli olarak (en az bir buçuk ayda bir) ve doğru (!) keserseniz, orta-yan dengeyi gözlemlerseniz, toynak boynuzunu ve kurbağayı sağlıklı bir durumda tutarsanız - birçok sorunu önleyeceksiniz! Ve toynaklarda aşırı derecede yüksek bir yüke ilişkin yukarıdaki faktörler dışında, nallama için herhangi bir belirti yoksa, o zaman nallama sadece ekstra ücretli hizmetlerin dayatılmasıdır.




Campervan Türkiye'yi ziyaret ettiniz mi?



bottom of page