top of page

Ata binme

Binicilik dersleri veya binicilik - bir kişinin (binicinin) bir hayvanın (çoğunlukla bir atın, daha az sıklıkla bir eşeğin, devenin, filin vb.) sırtında olduğu bir ulaşım yöntemi. Daha dar anlamda - amatör spor veya boş zaman türlerinden biri. Profesyonel binicilik sporlarında binicilik, yarış, dresaj, engel atlama, triatlon, binicilik, atlama gibi ayrı disiplinlere ayrılır. Ata binmenin tıbbi amaçlarla kullanımına hipoterapi denir. Binicilik, insanlar neden bunu yapıyor? Ne olduğunu?


Ata binme
Ata binme

Bir atla, toynak ve kalp atışlarıyla, hızlı koşmayla, orman yollarında, taş ocağında, toynakların altından çıkan kumla, saçlarınızda ve at yelenizde güneş ve rüzgarla dans edin. At sizi bir kaide üzerine koyuyor gibi görünüyor ve artık sıradan bir insan değilsiniz, hayır, atını sürmekle ünlü bir Amazon'sunuz. Binicilerin diğer insanlardan daha uzun görünmek istemediklerini, ancak yine de gökyüzüne bir buçuk metre daha yakın olduklarını söylemelerine şaşmamalı.


Birincisi, ata binmek hem yetişkinler hem de çocuklar için faydalıdır. İkincisi, kas tonusunu normal tutmaya yardımcı olur. Ve ayrıca vestibüler aparatı eğitir. Ayrıca stres ve gerginliği alır, şehrin karmaşasından uzaklaşmaya yardımcı olur. Binicilik sporları kulübümüzde size şunları öğreteceğiz: - eyere doğru şekilde nasıl oturulur, - atla nasıl etkileşim kurulur, - atı kontrol etme yöntemlerinde ustalaşın. Herkes atla bir olmak ister, Yönetimde hafif hissediyorum. Sanki at senin emrini bekliyormuş gibi. Ne de olsa, bir at sizin kontrol ettiğiniz bütün bir unsur gibidir. Ve binicilikte tam anlamıyla ustalaşmak için sabırlı olmanızı diliyoruz. Çünkü istemek yetmez.


Binicilik dersleri: - öğrencilerin bireysel istekleri dikkate alınarak, - özellikleri, bu yaş, fiziksel uygunluk ve deneyim düzeyidir. Binicilik becerilerinizi geliştirmek istiyorsanız, size her türlü binicilik sporunda eğitim sunacağız.


Ata binme: - güvenlik prosedürlerinin geçişinden itibaren, - bakım kurallarına aşina olma ve atla iletişim. Çünkü Her at kendi özel, bireysel yaklaşımını gerektirir.

Bir at satın alın!


Bir atı seçmek ve satın almak her zaman kolay olmuştur, olacaktır ve olmayacaktır.


Campervan Turkey'i ziyaret ettiniz mi?



bottom of page