top of page

Ata nasıl binilir ve nasıl inilir.

Bir ata yerden nasıl binileceğini öğrendiğinizden emin olun ve yine de, kural olarak, özel bir standla veya başka bir kişinin yardımıyla inerken atın sırtına çok daha az baskı uygulanır. Ayrıca bu yöntemler yerden iniş yapmaktan daha güvenlidir . Çoğu kaza, biniciler atlarına binmeye çalıştıklarında meydana gelir. Halihazırda yerden oturuyorsanız, atın sağ tarafındaki üzengileri bir yardımcının tutması en iyisidir. , böylece eyer diğer tarafa hareket etmez. sele. Bir ata nasıl binilir?

Ata nasıl binilir ve nasıl inilir.
Ata nasıl binilir ve nasıl inilir.

Yardım almadan ata nasıl binilir?


1) Ata binmeden önce, dizginleri atın başının üzerinden ve boynundan geçirin.


2) Üzengilerin doğru uzunluğu yaklaşık olarak açık kolunuzun uzunluğu kadar olmalıdır, bu nedenle parmaklarınızı macunların takılı olduğu tokanın üzerine koyarak ve üzengileri koltuk altı hizasına kadar gergin hale gelene kadar çekerek önceden üzengileri ayarlayın. .


3) Atın sol tarafında kuyruğa bakacak şekilde durun ve dizginleri sol elinize alın. Ayrıca bir tutam yele kapmak da iyi bir fikirdir.


4) Üzengiyi sağ elinizle alın ve kendinize doğru çevirin. Eyere oturduğunuzda darbenin bükülmemesi için üzengi saat yönünde döndürülmelidir.


5) Sol ayağınızı kaldırın ve üzenginin içine sokun. Sağ elinizi seleye yerleştirin.


6) yerden kaldırın, aynı anda sağ elinizle eyerin karşı tarafını tutun.


7) Yerden yeterince yükseğe çıktıktan sonra sağ elinizle eyerin arkasını kavrayabilir ve dengenizi korumak için kullanabilirsiniz. Sağ bacağınızı atın sırtına ve sağrısına değmeyecek şekilde kaldırın. 8) Bu noktada sağ bacağınızı atın sırtına getirmeye başlayın. Sağ elinizi eyerin önüne geri getirin ve vücudunuzu eyerin üzerinde dengede tutmak için atın ön kulpunu veya boynunu bununla kavrayın. Bir ata nasıl binilir.


9) Sağ bacağınız atın sağ tarafında aşağı ineceğinden ağırlığınızı ellerinize verin ki eyere doğru sallanmayın. Kendinizi yavaşça eyere indirin.


10) Artık atın üzerinde oturuyorsunuz. Sağ ayağınızı üzengi demirine sokun ve ardından dizginleri sökün.


Ya da attan nasıl inilir.


Attan inmeyi öğrenmek de çok önemlidir. Bir bacağınızı eyerin önüne atarak sayısız kovboyu ve Kızılderiliyi taklit etmeye çalışmayın . At başını kaldırırsa, en iyi ihtimalle geri atılırsınız veya en kötüsü, korkmuş bir at atlar veya taşır ve her şey başarısızlıkla sonuçlanır. Her iki ayağı da üzengi demirlerinden çıkardığınızdan emin olun., öne eğilin ve sağ bacağınızı selenin arkasında sallayın. Söylemeye gerek yok, iniş yerinizin yabancı cisimlerden arınmış olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. 1) İnişe hazırlanırken her iki ayağınızı üzengi demirlerinden çıkarın ve dizginleri ve kamçıyı sol elinize alın. 2) İki elinizi de eyerin kabzasına veya atın boynuna koyun. Öne eğil. 3) Şimdi sağ bacağınızı atın sırtına doğru sallayın. 4) Sol bacağınızı geriye ve hafifçe yana, şimdi atın sol tarafında hareket eden sağ bacağa doğru çekin. Seleyi ellerinizle kavrayarak vücudunuzu destekleyin. 5) Aynı anda iki ayağınızla yere zıplayın. Darbeyi hafifletmek için dizlerinizi bükün. 6) Üzengileri düzeltin ve sıkın, dizginleri atın başının üzerinden geçirin.


Campervan Türkiye'yi ziyaret ettiniz mi ?



bottom of page