top of page

Ben deliyim ama kilo kaybediyorum

Kilo vermenin en iyi yolu, düşünecek bir şey var. Etkili kilo kaybı için çoğu fiziksel aktivite türü denendiğinde:

I'm crazy but I'm losing weight
I'm crazy but I'm losing weight
  1. ancak eğitimin sonuçları yetersiz kalıyor,

  2. ya da spor salonundaki monoton dersler sıkıldığında,

  3. ata binmek gibi bir spor yönünü denemeye değer. Binicilik sporu, modern dünyada ve özellikle bir metropolde çok yaygın değildir, ancak vücuda çok fazla zevk ve maksimum fayda sağlar. Ek olarak, kadınlar için ata binmek, iyi bilinen standart fitness eğitiminin mükemmel bir alternatifi olabilir.

Elbette pek çok insan figürlerin inceliğine ve kızların - binicilerin zarif duruşuna dikkat etti. Birçok yönden, bu etki, aslında kadınlar için çok çeşitli egzersizleri birleştiren sık sürüşün sonucudur. Binicilik sporu, neredeyse tüm kasları pompalamak için çeviklik, dayanıklılık ve diğer spor becerilerini geliştirmeye yardımcı olur. Bu nitelikler sayesinde ata binmek, hem fiziksel aktivite hem de enerji tüketimi açısından tam teşekküllü bir spor seansının yerini alabilir. Kilo vermenin en iyi yolu değil mi ?


Sadece binmeyi düşünenler, karmaşıklıkları ile korkutabilirler. Ancak bundan korkmanıza gerek yok çünkü ilk antrenmanlar bir eğitmen gözetiminde yapılıyor ve sürüş yürüyüş hızında yapılıyor. Binici ve at birbirine alıştıktan ve güvenle eyerde kalma becerisini kazandıktan sonra, etkili kilo kaybına önemli ölçüde katkıda bulunan yeni binicilik tekniklerinde ustalaşılır. Çeşitli sürüş tekniklerini kullanırken saat başına yaklaşık enerji tüketimi:


  1. yürüyüş turu - 300 kcal;

  2. tekniği birkaç ayda ustalaşılabilen paça - 500 kcal;

  3. dörtnala - 700 kcal'a kadar.

Sürüş sırasında yakılan kalori miktarı kendisi için konuşur: Bu tür egzersiz, spor salonunda veya koşuda normal kardiyo egzersizlerinden daha kötü olmayan etkili kilo kaybı sağlar. Ve bazı yönlerden, bu tür bir eğitimin daha fazla avantajı vardır, çünkü at yarışları sırasında eklemler ve omurga üzerindeki yük, koşmayı içeren fitness sınıflarındaki kadar büyük değildir. Etkili kilo kaybı sağlayan önemli enerji tüketimi - bu, ata binmenin tüm faydaları değildir. Eyerde kalma becerisinin oluşumu ile bile uyluk kasları, sırtın tüm kas korsesi ve göbek kasları çalışmaya dahil edilir. Bu nedenle, sadece bir ata sabit oturmayı öğrenmek, spor salonunda kadınlar için birden fazla egzersizin yerini alıyor. Kilo vermenin en iyi yolu olan ata binmek, tam teşekküllü fitness derslerinin yerini alabilir.


  1. Yağ hücreleri uyluklarda, kalçalarda ve alt karında parçalanır ve bunlar tam da kadınların kilo vermek için spor salonunda standart egzersizlerle çalışması zor olan bölgelerdir.

  2. Tüm vücudun kasları, özellikle alt ekstremite kasları ve abdominal press'in eğik kasları etkili ve eşit şekilde çalıştırılır. Bütün bunlar şekle uyumlu oranlar verir.

  3. Duruş, zarafet ve esneklik gelişir. Spor salonunda kadınlar için hiçbir egzersiz, ata binmek kadar günlük hareketlere zarafet getiremez.

  4. Haftada en az 2 kez düzenli eğitim ile eyere doğru oturmak, omuzları dik ve çeneyi kaldırmış olarak sırtınızı düz bir pozisyonda tutma alışkanlığını oluşturur. Bir kişi, antrenman dışında bile vücudu bu pozisyonda tutmaya alışır, bu nedenle ata binmek, özel fitness kompleksleri kullanılmadan omurganın eğilmesinin ve eğriliğinin ideal bir şekilde önlenmesidir.

  5. Sınıflar, hareketlerin koordinasyonunun eğitimine ve dengeyi koruma becerisine katkıda bulunur. Bunun nedeni, eğitim sırasında atı doğru yönde kontrol etmek ve yönlendirmek için sadece üst ve alt uzuvları değil tüm vücudu dahil etmek gerektiğidir.

  6. Geleneksel fitness eğitimine kıyasla selülit görünümü önemli ölçüde azalır. Bunun nedeni, kalçalara ve iç uyluklara binerken bir masaj etkisinin sağlanmasının yanı sıra, kasların fiziksel aktiviteden ve sıcaklığı bir hayvanınkinden çok daha yüksek olan bir hayvanın vücuduyla temasından etkili bir şekilde ısıtılmasıdır. kişi.

  7. Ruh hali düzelir, duygusal arka plan dengelenir, sık streslerin sinir sistemi üzerindeki etkisi azalır. Tıp uzmanları ve psikologlar, ata binmenin beden ve ruh sağlığına olan tüm faydalı özelliklerini özetleyerek, at sporunu tıpta ayrı bir dal olarak seçmişlerdir. Buna hipoterapi denir ve olumlu izlenimler ve duygusal rahatlama elde etmek için bir hayvanla yakın temastan oluşur. Bu nedenle hipoterapinin temel özelliği, vücudun işleyişindeki fizyolojik sorunlardan ve rahatsızlıklardan çok fazla kurtulmak değil, şehir gürültüsünden uzak, zeki bir hayvanla iletişim kurma sürecinde nöropsikiyatrik hastalıkların tedavisidir.

Kilo vermenin en iyi yolu , ata binmek, etkili kilo vermenin ve tüm vücudun kaslarını güçlendirmenin yanı sıra özgüven kazanmanıza yardımcı olur, kadınlığı ve el becerisini geliştirir, ana şeye konsantre olmayı öğretir, sizi iyimserlikle şarj eder ve size harika bir ruh hali verir. Aşağıdaki sağlık sorunları olan kişiler için hipoterapi ve ata binme önerilir:


  1. fazla ağırlık;

  2. üriner sistem hastalıkları ve jinekolojik problemler;

  3. duruş bozuklukları;

  4. kardiyak iskemi;

  5. endokrin sistemin bozulması, tiroid hastalığı ve düzenli hormonal bozulmalar;

  6. psikonörolojik hastalıklar.

Ancak, herhangi bir fiziksel aktivite gibi, zindeliğe alternatif olarak bu sporun da aşağıdakileri içeren bir takım kontrendikasyonları vardır:


  1. herhangi bir iç enflamatuar süreç;

  2. hematolojik hastalıklar;

  3. omurga, fıtık ve çıkıntı yaralanmaları;

  4. tromboflebit.

Campervan Türkiye'yi ziyaret ettiniz mi ?



bottom of page