top of page

Binicilik için giyim.

Güneşin göz kamaştırıcı ışınlarında yoğun orman, berrak suda hoş dalgalar, çimenlerin hışırtısı ve kuş cıvıltısı - hepsi sadece bir arka plan. Ve ön planda - emirlerinizi görev bilinciyle yerine getiren muhteşem bir ata binen siz. Ata binmekten en iyi şekilde yararlanmak için, ata binerken hangi kıyafetlerin olması gerektiğini bulmalısınız.

Ata binmek için hangi kıyafetlerin gerekli olduğu konusunda önerilerde bulunmak için hedeflerinizi hemen anlamalısınız:

  1. Tek at binmek.

  2. At sırtında periyodik dinlenme.

  3. Düzenli binicilik.

Yılda birkaç defadan fazla ata binmeyi planlıyorsanız, ata binmek için özel kıyafetler satın almaktan bahsetmiyoruz . Rahat şeyler almanız gerekiyor (örneğin kot pantolon ve kazak). Giysilerin, olası rüzgarlardan ve kavurucu güneşten güvenli bir şekilde korunan doğal kumaşlardan yapılmış olması arzu edilir. Üzerinde şeritler, ipler, tonlarca toka olmaması daha iyidir.


Binicilik için giyim.
Binicilik için giyim.

Ata binmeden hayatlarını hayal edemeyenler için gardırobunuzu aşağıdaki şeylerle yenilemek daha iyidir:


  1. Bacak derisinin sürtünmesini önleyen elastik kumaştan yapılmış pantolonlar. Genellikle eyer ile temas noktasında özel bir yama yaparlar. Deriden veya çok yoğun kumaştan yapılır.

  2. Dar oturan kısa ceket (seçenek olarak - çıkarılabilir kollu).

  3. Çene askılı başlık. Yola düşen ağaç dallarının darbelerini yumuşatma rolünde gereklidir. Ayrıca kazara düşme durumunda baş koruması görevi görür (ve deneyimli biniciler bile bundan muaf değildir).

  4. Yün, pamuk veya deriden yapılmış özel eldivenler. Dizginlerin kaymasını önlemeye yardımcı olacaklar, ayrıca ellerinizi çatlamaya ve soğumaya karşı koruyacaklar.

Binicilik için sadece doğru kıyafetleri seçmek değil, aynı zamanda ayakkabı seçmek de önemlidir. Binicilik için ideal bir çözüm - küçük topuklu hakiki deri botlar. En uygunsuz ayakkabı seçenekleri :


  1. Ayağa uymayan hacimli ayakkabılar. Üzengi ayakkabı veya botlarınızdan daha küçük ise bu durum rahatsızlık verecektir.

  2. Oluklu tabanlı botlar veya ayakkabılar. İçlerinde üzengi hissetmezsiniz, ayak kayma riski yüksektir.

  3. Yüksek topuklu ayakkabılar. At sırtında lüks çekimler beklerken bile, sosyal bir etkinliğe gitmeyeceğinizi düşünün. Topuk, hayvanı yaralayabilir ve güvenle eyerde kalmanıza izin vermez. Ve düşme durumunda, acımasız bir şaka yapabilir, bir kemere takılabilir veya bir üzengiye dolanabilir.

Campervan Turkey'i ziyaret ettiniz mi?




bottom of page