top of page

Binicilik: Yeni başlayanlar için 10 ipucu

Kimileri için bir spor, kimileri için orijinal bir eğlence, kimileri içinse aristokratların hobisi. Bu ata binmekle ilgili - kimseyi kayıtsız bırakmayacak bir aktivite.

Pınar Atlı Safari'de bizi ziyarete geldiğinizde safari turları için mutlaka rezervasyon yaptırmalısınız .


Horse riding: 10 tips for beginners
Horse riding: 10 tips for beginners

Bir atla iletişim kurmak, stresi ve yorgunluğu gidermeye, kasları geliştirmeye ve duruşu iyileştirmeye yardımcı olur. Böyle bir boş zaman size hoş duygular yaşatacak ve Marmaris'teki yaz tatilinin ayrılmaz bir parçasıdır.


Bu işte yeni olduğunuz için endişelenmenize gerek yok. Arenada kendinizi güvende ve rahat hissetmenize yardımcı olacak en değerli ipuçlarını bir araya getirdik.



1. Basmakalıpları reddet

Endişelenmemeniz gereken ilk şey yaştır. Binicilik sporlarından bahsediyorsak 10-12 yaşından itibaren başlayabilirsiniz. Ancak amatörler için böyle bir asgari yaş yoktur. Elbette deneyimli bir eğitmenin rehberliğinde midilliye binerek başlamak daha iyidir. Üst yaş eşiği de oldukça şartlıdır. Sağlığınıza ve fiziksel durumunuza odaklanın.


2. Kontrendikasyonları göz ardı etmeyin

Ata binmek hala bir tür fiziksel aktivitedir ve vücudun özelliklerini dikkate almaya değer. Doktorlar, iç organların iltihaplı hastalıkları, varisli damarlar, pelvik organlar ve eklem hastalıkları durumunda ata binmeyi önermezler. Ata binmek de hamile kadınlar için kontrendikedir. Ancak endişelenmeyin, size daha az ilgi çekici eğlence seçenekleri sunamayız.


3. Bir atla arkadaş olun

Bir atın, bir arabanın benzeri değil, zeki bir yaratık olduğunun farkına varmak önemlidir. Hem sizin hem de hayvanın birbirinize karşı rahat hissetmesi için temas kurmanız önemlidir. İlgisini gösterin: ona bir elma veya havuç getirin. Ayrıca ani hareketlerin ve çığlıkların hayvanı korkutabileceğini unutmayın.


4. Eğitmenin size öğretmesine izin verin

İlk bakışta eyerde özgüvenli hissetmek için birkaç eğitim videosu yeterli gibi görünebilir. Ancak bu, binicilik sporları bir yana amatör paten için bile yeterli değil. Bir antrenöre sahip olmak öncelikle bir güvenlik meselesidir. Size teorik bilgi verecek, güvenlik eğitimi verecek ve uygulanmasını denetleyecek olan odur.


5. Teoriyi göz ardı etmeyin

Binicilik sporu teorik eğitim yapılmadan kesinlikle başlanamayacak bir aktivitedir. Bu nedenle, güvenlik kurallarını göz ardı etmeyin. Örneğin bir ata arkadan yaklaşamazsınız çünkü o size içgüdüsel olarak çarpabilir.


6. Gelenekleri takip edin

Bazı sürüş kuralları garip ve gereksiz görünebilir, ancak bunlara uyulmalıdır. Örneğin geleneğe göre ata sol taraftan oturmalısınız. Gerçek şu ki, yüzyıllar önce biniciler sol taraflarında bir kılıç veya kılıç taşıyorlardı, bu nedenle sağ bacağın üzerinden atmak çok daha kolaydı. Bu gelenek hayatta kaldı ve cehaletten sağ tarafa ata binmeye başlarsanız korkabilir.


7. Uygun kıyafetleri seçin

Tabii ki, at görünüşünüzü yargılamayacak. Ancak doğru kıyafet seçimi kendinizi rahat hissetmenize yardımcı olacaktır. Ata binmek için esnek pantolon veya tozluk, kapalı ayakkabı, bol bir kazak veya tişört giymek daha iyidir. Sonbahar ve kış döneminde eldiven taktığınızdan emin olun çünkü binicilerin elleri oldukça çabuk soğur.


8. Mesafenizi koruyun

Arenada sürerken, diğer sürücülerle aranıza mesafe koymak önemlidir. Arka arkaya biniyorsanız, her zaman öndeki atın toynaklarını görebilmeniz gerekir - bu, seçilen mesafenin güvenli olduğunun bir işaretidir.


9. Uzun bir yürüyüşten sonra atı hemen beslemeyin.

İkramı ata hemen vermek daha iyidir, çünkü dersten sonra onu yedirmek ve içmek yasaktır. Bu, hayvanın sağlığı ile ilgili sorunlara yol açabilir.



10. Eğitmene Erken Bakın

Marmaris'e tatile giderken Pınar Atlı Safari eğitmeni ile uygun bir ders saatini hemen ayırtabilirsiniz . Böylece asil hayvanların, yeni bilgilerin ve unutulmaz duyguların tatilinizin bir parçası olacağından kesinlikle emin olacaksınız.


Campervan Türkiye'yi ziyaret ettiniz mi ?




bottom of page