top of page

EYER ALTLIĞI NE KADAR ÖNEMLİ?

At ve binicinin konforunu ve güvenliğini sağlamak için ekipman çok önemlidir. Eyer yastığı, biniciliğin olmazsa olmazlarından biridir, ancak tam olarak ne işe yarar? Sele yastığının önemine odaklanın.


AT BİNME: ZARAR VE ESTETİĞİ BİRLEŞTİRMEK İÇİN EYERİNİZİ UYGUN YAPIN


Fark etmiş olmalısınız, ancak birçok sürücü ekipmanlarını kıyafetleriyle eşleştirmeyi sever. Sele pedi, şık ve zarif olmaya uygun binicilik ekipmanları listesinin başında gelir. Şık görünmek için eyer pedinizi polo tişörtünüz ve/veya bir fly şapka ile eşleştirmekten çekinmeyin . Halılar pembeden kırmızıya, maviye, beyaza, griye, siyaha, yeşile ve hatta mora kadar birçok farklı renkte mevcuttur.


Velvet Kentucky modeli gibi kaliteli halılar, cilaları, kullanılan malzemelerin kalitesi ve kesimi ile öne çıkıyor. Örneğin Velvet Kentucky modeli, kadife etkisine ve çift bükümlü şeritlere sahiptir, bu nedenle harika bir zarafete sahiptir. Bu, karışık ve terbiyeli kesimlerde mevcut olan bir sele pedidir, bu da onu çok pratik kılar. Atın sırtı ile eyer arasında mükemmel yastıklama sağlar ve sürtünmeye karşı korur. Estetik yönüne ek olarak, yüksek kaliteli bir eyer pedi seçmek, atınızı yaralanma veya tahriş riskinden etkili bir şekilde koruyacaktır.


Tabii ki, çok fazla seçenek olduğu için mükemmel sele pedini bulmak zaman alabilir. Bununla birlikte, birkaç eyer pedine sahip olabileceğinizi unutmayın , böylece istediğiniz zaman ve günün kıyafetine göre değiştirebilirsiniz.




EYER ALTLIĞI NEDEN KULLANILIR?


Bir eyer yastığının kullanılması en az iki nedenden dolayı önemlidir. Gerçekten de eyerin ve atın sırtının korunmasına katkıda bulunur.


EKİPMANINIZIN BAKIMI İÇİN EYER ALTLIĞI


Sele deriden yapılmış olsa da kullanım sırasında zarar görebilir. Gerçekten de, atın sırtıyla doğrudan temas halindeyse, ter (ve içerdiği tuz) deriyi oldukça hızlı bir şekilde değiştirme riski taşır.


Böylece bir eyer pedinin yerleştirilmesi, eyerin derisini atların terinin neden olabileceği saldırılardan korur. Selenin derisi bu sayede ihtişamını koruyabilecek ve çok daha uzun ömürlü olacaktır.


ATIN SIRTINI KORUMAK İÇİN EYER YASTIĞI


Eyer pedi kullanmanın diğer bir nedeni de atın sırtını korumaktır. Nitekim atın sırtı ile eyeri arasına bir eyer yastığı koyarak eyer derisi ile hayvanın derisi arasındaki sürtünmeyi sınırlamış olursunuz. Bu, atı herhangi bir yaralanma riskine karşı koruyacaktır. Bu önemli bir nokta çünkü eyer pedi kullanmak atları daha sağlıklı tutacaktır .


Anlayacağınız üzere sele seçimi önemli bir nokta olsa da sadece estetik açıdan yapılmamalıdır. Her zaman atın terini en iyi şekilde emecek yüksek kaliteli bir halıyı tercih etmenizi tavsiye ederiz.


AT BİNME: FARKLI EYER TUTMA TÜRLERİ


Farklı türde eyer yastıkları vardır. Gerçekten de, her eyer türü belirli bir disipline karşılık gelecektir. Sele yastığının şekli ve boyutu, her disiplinin ekipmanına uyacak şekilde tasarlanacaktır. Bu nedenle, terbiye için bir eyer yastığı , uçurtma ile hizalanabilmesi için ön tarafında daha düz bir şekil ile karakterize edilecektir.


Buna karşılık, bir gösteri atlama matı daha küçük olacaktır. Ön kısım, eyer kanadı ile uyumlu olacak şekilde daha kavisli olacaktır.


Tabii ki, tüm kullanımlar için uygun olan çok amaçlı eyer yastıkları vardır. Belirli bir disipline adanmayan karışık eyerler için tasarlanmıştır.


Bu tür bir sele pedi pratik gibi görünse bile, selenize ve disiplininize uygun sele tipine yönelmeniz tavsiye edilir.




EYER ALTLIĞINIZI NASIL SEÇERSİNİZ?


Seçim yapabileceğiniz iki ana sele pedi şekli vardır: sele pedi ve şekilli yastık. İlki, dikdörtgen şekli ile karakterize edilirken, şekilli halı, eyerin dış hatlarını takip eder. Matın etkili olması için doğru şekli almasına özen gösterilmelidir.


Sele yastığının şekli gibi kesimine de dikkat etmelisiniz. Her kesim, atın morfolojisine uyacak şekilde tasarlanmıştır, bu da onu özellikle önemli kılar. Genel olarak, sele yastığı aşağıdaki kesimlerden birine sahip olacaktır:


  • midilliler veya büyük omuzlu atlar için uygun olan çizgi veya düz kesim . Bu, sürtünme ve dolayısıyla yaralanma riskini sınırlayacak bir halı kesimidir,

  • daha küçük omuzları ve düz bir sırtı olan midilliler veya atlar için daha uygun olan düz kesim .

Son olarak , sele pedini seçerken çerçeve boyutunu göz önünde bulundurmak çok önemlidir. Genel olarak, eyer yastıklarının boyutları azdır. Gerçekten de, midilliler veya atlar için eyer yastıkları arasında seçim yapacaksınız.




Campervan Türkiye'yi ziyaret ettiniz mi?





bottom of page