top of page

AT NASIL TIRAŞ EDİLİR?

Nazik sıyırma en etkili yöntemdir, çünkü atın bakıcısıyla uzun sürecek bir güven ilişkisi kurmasına izin verir.

HOW TO STRIP A HORSE GENTLY?
HOW TO STRIP A HORSE GENTLY?

ATIN KIRILMASI: FARKLI AŞAMALAR


Pürüzsüz temizlik zaman alır. At ve binici ile yapılabilir, ancak kırmak için atın önünde önceden eğitilmiş bir at üzerinde gösteriler yapmak tercih edilir . Bu "gören maymun, yapan maymun" yöntemi çok işe yarıyor. Atınız, birinin başka bir ata herhangi bir korku göstermeden bir şey yaptığını gördüğünde, aynı şeyin kendisine yapılmasını isteyecektir, özellikle de ödül alırsa . Atın güvenini kazandıktan sonra yular eğitimine başlayabilirsiniz .


YULAR EĞİTİMİ


Halter terbiyesi en iyi genç atlarda işe yarar.


Tayınızın yular takmaya alışması için her gün onunla vakit geçirmeniz ve sizi diğer atları yularlarken görmesi gerekir.


Tayın kafasını fırçalayarak ve okşayarak zaman geçirin ve ona sık sık ödül vermeyi unutmayın.


Tayınızın en çok hangisini sevdiğini öğrenmek için çeşitli ikramlar kullanın.


Tecrübelerime göre, taylar asla ilk denemede yuları kabul etmezler, bu yüzden sabırlı olun . Bununla birlikte, inatçılığının çok uzun sürmesine izin vermemelisiniz.


ATA BİZİ TAKİP ETMEYİ ÖĞRET


Tay, yular ile rahat olduğunda, onu sizinle birlikte yönetmeye başlamanın zamanı geldi. İki atlı sistem bu antrenman için harika çalışıyor.


Eğitimli bir at ve eğittiğiniz sıpayı kullanın.


Her iki ata da yular takın , ipin diğer ucuna yürüyün ve bir ödül dağıtın . Bunu her iki atla da yapın. Eğitimli at daha sonra ikramını almak için yaklaşmaya başlamalıdır. Çoğu zaman, eğittiğiniz at da aynı şeyi yapacaktır.


Eğitimdeki tay hareket etmezse ona biraz yaklaşmanız gerekir.


Not: Tedaviyi yalnızca tay hareket ettikten sonra verdiğinizden emin olun.


ATININ AĞINI KOYMAK İÇİN EĞİTİM


Tay yetişkin boyutuna ulaşır ulaşmaz ağ ile eğitim başlamalıdır. Mümkün olan en az kısıtlayıcı biti kullanın . Bu eğitim aynı zamanda atın ağzında bir bit ile başa çıkabileceği bir ödülle yapılmalıdır .


Not: At, eyer takmadan önce nasıl yönlendirileceğini ve direksiyon hareketlerini yapacağını bilmelidir.


EYERİNİ TAKIN

Nazikçe içeri girme deneyimime göre , tayı öğrenmesine yardımcı olmak için eğitim sırasında her zaman başka atları getiririm.


Atınızı sırtında bir şey olmasına alıştırmak için, onu fırçalarken ona yaslanmayı deneyin.


Sonra sırtına takmak için hafif şeyler bulun (eski bir palto işe yarar).


Önce eğitimli ata taktığınızdan emin olun ve her iki ata da ödül verin .


Tayınız hafif nesneyi tolere ettiğinde , eyer yastığına geçin . At artık bunu sorunsuz bir şekilde kabul etmelidir. Tereddüt ederse, hafif öğeyi bir süre daha kullanın.


Eyer yastığını kabul ettikten sonra, ağırlığınızın bir kısmını sırtına vermeye başlayabilirsiniz . Bunu yapmak için bir taburede durun ve üzerine yaslanarak atı fırçalayın. Gerekirse attan hızla uzaklaşabileceğinizden emin olun .


Tecrübelerime göre, bu antrenman en uzun olanıdır. Atı sakinleştirmek için bunu yaparken fırçalayın .


Yukarıdakilerin tümü rahatça yapıldıktan sonra, eyeri tanıtabilirsiniz. Bunu yapmanın en iyi yolu, atın mümkün olduğunca sık diğer atların eyerlendiğini görmesini sağlamaktır. Onu bu fikre alıştırmak için yakınlardaki diğer atlara da binmeniz gerekiyor.


SÜRMEYE HAZIR


Bu aşamaya geldiğimde, her zaman üç atla çalışırım (ikisi zaten iyi eğitilmiş olmalıdır). Genç atı aralarına sıkıştırın ve binin. Korku gösterirsen tehlikeli olabilir. Yeni başlayanlara tavsiye etmiyorum .


At artık şaha kalkmadan veya hareket etmeden diğerleri gibi hareket etmelidir. Diğer atlar sağa veya sola döndüğünde, dizginleri uygun yönde hareket ettirin. Atın ayaklarının komutlarına uymasını istiyorsanız, bu sefer onları kullanmalısınız.


Bu önerileri uygularsanız size güvenen ve daha itaatkar bir atınız olur. Atlar nazik ve sevebilen insanları sever. Onlara nazik davranırsanız, sizinle ömür boyu sürecek çok sevgi dolu bir ilişki geliştireceklerdir.

Campervan Türkiye'yi ziyaret ettiniz mi?



bottom of page