top of page

Hangi boy at sizin için uygun?

FKilonuza göre mükemmel eşleşmeyi bulun


İhtiyaçlarınız için hangi at boyutunun en iyi olduğunu belirlemek zor olabilir. Bir binicinin belirli bir at için çok uzun veya çok ağır olup olmadığına karar veren birçok değişken vardır.


Bu yönergeleri takip edebilirsiniz , ancak sonuçta her vakanın ayrı ayrı değerlendirilmesi gerekir.


What size horse is right for you?
What size horse is right for you?

Aşağıdakileri göz önünde bulundur:


  • Bir rakip olarak ne kadar deneyiminiz var;

  • Atın kondisyonu;

  • Kendi kondisyon seviyeniz;

  • Yapmayı planladığınız binek türü;

  • Ekipmanınızın ağırlığı.

Deneyimli bir sürücü dengeli olacaktır, oysa yeni başlayanların her adımda tam olarak merkezlenmeleri için genellikle birkaç yıl daha eyere ihtiyaçları vardır. Ayrıca, arenada yürüyüş veya tırısla bir saat sürmek, engebeli arazide altı saat sürmekle karşılaştırıldığında çok daha az yoğundur.


Atınız için uygun bedeni seçmeye karar verirken faktörlerinizi dikkatlice tartın. Genel olarak bir at, ağırlığının %20-25'ini rahatlıkla taşıyabilir. Eyer, battaniye ve ekstra ekipmanı eklediğinizden emin olun. Örneğin, at 450 kg (bin pound) ağırlığındaysa ve ağırlığının %20'sini taşıyorsa, binici ile ekipman arasında 90 kg'a (200 pound) kadar ağırlık taşıyabilir.


başka bir yaklaşım


Atın, binicinin ve herhangi bir ekipmanın toplam ağırlığını hesaplayın. Kaval kemiğinin çevresini ölçün. Ağırlığı o kemiğin çevresine bölün. Bu sayıyı ikiye bölün. Atınız için ideal bedeni elde etmek için değeri 75 ile 80 arasında tutun.


Unutmayın, bir atın sizin için doğru beden olup olmadığına karar verme konusunda katı ve hızlı kurallar yoktur. Bu yönergeler bir başlangıç ​​noktası olarak yardımcı olabilir!


Campervan Türkiye'ye baktınız mı ?



bottom of page