top of page

Ata Binmenin 5 Olumlu Etkisi

Binmenin birçok büyük faydası vardır. Sadece hayvanın kendisiyle olan bağınız değil, aynı zamanda kendi iyiliğiniz de ata binmek için yeterli motivasyondur. Uzun zamandır sürmeyi seviyorsanız, artık kimsenin size söylemesine gerek yok. Ama belki arkadaşlarınız ve tanıdıklarınız da at sevgisini keşfedebilir. Aşağıdaki sebeplerden dolayı:


5 positive effects of Horse Riding
5 positive effects of Horse Riding

AT SEVGİSİNDEN DOLAYI BİNMEK SİZİ SAĞLIKLI VE Zinde KALIR


Binicilik tüm kasları çalıştırır. Beden yukarıdan aşağıya sorulur. Yani kaymayı bir çeşit antrenman olarak düşünebilirsiniz. Tüm kas grupları aktif hale gelir. Eyere ilk kez salladığınız anda, bacaklarınızda, kollarınızda ve karnınızda hafif ağrılı kaslar gördüğünüzü hemen fark edersiniz. Düzenli olarak devam ederseniz, fitness açısından da dahil olmak üzere vücudunuzdaki ilk değişiklikleri birkaç hafta sonra göreceksiniz. Karın kasılır, alt kısım daha sıkı hale gelir ve genel olarak kendinizi eskisinden daha zinde ve enerjik hissedersiniz.


BİNMEK SADECE FİZİKSEL SAĞLIĞI SAĞLAMAZ

Binicilik ruha iyi gelir. Atlar özellikle hassas hayvan arkadaşlarıdır. Düzenli olarak ata binen insanlar, hayvanla çok yakın ve özel bir bağ geliştirir. Özellikle yoğun bir günlük hayatınız olduğunda, ata binmek, dünyaya geri dönmek, rahatlamak ve iyi hissetmek için mükemmel bir denge olabilir.


HER ZAMAN DOĞRU VE SAĞLIKLI DURUM

Sürüş sırasında sırt sağlıklı bir şekilde kalır. Sırt ağrısı veya rahatsızlığı yaşayan kişiler, her binicilik dersinden sonra sırttaki gerginliğin nasıl azaldığını ve gevşemenin nasıl yayıldığını fark eder. Fark, günlük yaşamda da belirgindir. Kendinizi artık omuzlarınız öne doğru eğilmiş, garip ve gevşek bir şekilde oturmak yerine dik bir sürüş pozisyonu benimserken buluyorsunuz.


O İÇTEN DE SAĞLIKLI VE NEŞELİ

Düzenli olarak bisiklete binerseniz, daha sık dışarıda olursunuz. Harika açık hava rekreasyonu, sağlıklı bir bağışıklık sistemini destekler. Vücut, günlük yaşamda stresi ve toksinleri azaltmak için kendisine içeriden yardım eder. Her binicilik dersinde, vücudunuzun ne kadar temiz hava ve açık havada egzersiz yaptığını pratik olarak fark edeceksiniz.


SABIR VE AT SEVGİSİ

Bu çok özel hayvanların ruhumuzu ne kadar etkilediğini daha uzun süre seyahat edenler bilir. Genel olarak konuşursak, ata binen insanlar daha sabırlıdır. Atla bir bağ kurarsın. Atlar özellikle insanlarla yakından ilişkilidir. Bu bağlantı sayesinde, bu özel hayvanların sakin doğası kişinin kendisine iletilir.


Olumlu etkileri olsun ya da olmasın, binicilik sizin için bireysel faydalar da sağlayabilir . İşte ata daha sık binmeniz için birkaç neden daha...


Bu sporun deneyimli hayranları, kaymanın herkes için pek çok bireysel fayda sağlayabileceğini bilirler. Bir sorumluluk duygusu geliştirirsiniz, sosyal ilişkileri daha iyi sürdürürsünüz ve hatta paten kaymak bile iyi bir terapiden daha fazlasıdır.


Özellikle çocuklar arasında paten kaymak sorumluluk duygusunu güçlendirmek için idealdir. Çocuklar ata binerken sadece ata binebilmeli, hayvanın bakımı ve ihtiyaçları ile ilgili her şeyi öğrenmelidir. Her yeni binicilik dersiyle, hayvan ve doğası hakkında daha güçlü bir anlayış geliştirirler. Ek olarak, bir atla uğraşmak, kendi sosyal bağlantılarınızı daha iyi korumanıza da olanak tanır. Olaylara tıpkı bir ata yaklaşır gibi sakin, vicdanlı ve saygılı bir şekilde yaklaşmayı öğreniyorsunuz.


Binicilik insanı doğaya yaklaştırır. Zamanla doğaya, insanlara, hayvanlara ve sizi çevreleyen her şeye olan sevginizin karşılığını alırsınız. Sağlık sorunları olan insanlar da ata binmeyi sever. Binicilik, bir terapi biçimi olarak bile hizmet edebilir. Tükenmişlik, stres veya depresyon gibi semptomları olan daha fazla insan ata binme terapisini seçiyor. Bu terapi türü özellikle ruh için uygundur. Atlar insanları sakinleştirir ve onlarda daha hızlı ve daha stresli yaşam nedeniyle günümüzün günlük yaşamında kaybolan ilkel duyguları uyandırır.


SÜRÜŞ SIRASINDA KİLO VERİYOR MUSUNUZ?

Kilo sorunları olsa bile, ata binmek vücudunuzu tekrar formda ve sağlıklı bir şekle sokmak için uzun bir yol kat edebilir. Paten kayma sırasında tüm kas grupları zorlandığından, vücut az çok bilinçsizce daha iyi ve sağlıklı bir şekle bürünür. Aslında hiçbir şey yapmadan otomatik olarak kilo verirsiniz. Kendinize binerek, zamanla kilo verirsiniz. Hoş ve olumlu bir yan etki diyebilirsiniz.


Denge sorunlarını telafi edin


Denge sorunu yaşayan kişiler, atın ritmik hareketleri denge duygusunu güçlendirmeye yardımcı olduğu için ata binmeyi tercih ederler. Sürüş sırasında düzgün oturmayı ve hareket etmeyi öğrenirseniz, kendi vücudunuzdaki denge eksikliğini başarıyla telafi edebilirsiniz.


Binicilik dersleri ne zaman gerçekten iyidir?


Binmenin tüm faydalarını tattınız ve şimdi binicilik dersleri almak mı istiyorsunuz ? Düzgün ata binmeyi öğrenmek ve bu sporun faydalarını yaşamak için dikkat etmeniz gereken birkaç şey var. İşte bir genel bakış:

  • Dereceleri ne olursa olsun (performansa bağlı olarak) atlar nazikçe yetiştirilmelidir.

  • Hayvana saygı ve sorumlulukla bakılmalıdır.

  • Daha büyük binicilik grupları için bireysel dersler isteyin

  • Hayvanın barınağını ve ahırını ziyaret edin

  • Kış koşullarını kontrol edin (hayvan kışın bile yeterince egzersiz yapıyor mu?)

  • Sınıftaki gruplar ne kadar büyük? Öğretmene derslerin genellikle nasıl düzenlendiğini sormak en iyisidir (bireysel mi yoksa grup halinde mi?)



YARATICI SÖZLER İLE AT T-SHIRT

Siz de hobinizi daha da ön plana çıkarmak istiyorsanız ve gerçek bir at tutkunuysanız, komik sözlerin olduğu tişörtlere de sahip olabilirsiniz. “Ben bir lider kısrağım. Yeter! ” veya “Atlar bize sahip olmadığımız kanatları veriyor” kıyafetlerinize son rötuşları yapın. Böylece herkes boş zamanınızı neyle geçirdiğinizi hemen bilir.


Campervan Türkiye'ye baktınız mı ?


bottom of page