top of page

BİR ATIN MALİYETİ NE KADAR?

Bir at arıyorsunuz ve bir atın ne kadara mal olduğunu mu merak ediyorsunuz ? Size at almadan önce nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatacağız. Gerçekten de, bir at satın almak hafife alınacak bir şey değildir, mutlaka düşünmeyeceğiniz maliyetleri bilmelisiniz. Bu makale size bir atın gerçek fiyatı hakkında bilmeniz gerekenleri gösteriyor .


BİR ATIN MALİYETİ NE KADAR?


Genel bir fiyat vermek imkansız çünkü bir atın fiyatı ırklara, soy ağacına ve diğer birçok kritere göre çok büyük farklılıklar gösteriyor. Peki bir atın maliyeti nedir? Satın alma fiyatına ek olarak, bu yazıda size açıklayacağımız başka maliyetler de olacaktır.



AT ALMANIN GERÇEK MALİYETİ

Bir atın fiyatı, cinsine bağlı olarak büyük ölçüde değişebilir. Mutlu ve sağlıklı olduklarından emin olmak için ilgilendiğiniz tüm atları kontrol ettirmeye çalışın. Temel sağlıklarını kontrol etmek için iki aşamalı bir veteriner kontrolü yaklaşık 90 € tutacaktır. Daha kapsamlı beş adımlı bir kontrolün maliyeti yaklaşık 290 ABD dolarıdır. Bir ata binmeye veya satın almaya karar verirseniz, eyer, üzengi, dizgin, yular, dizgin, gem, koşum takımı, martingal ve göğüs zırhı gibi at ekipmanı da satın almanız gerekecektir. Bir at satın alırken göz önünde bulundurulması gereken devam eden maliyetler Bir atın satın alma fiyatı, özellikle de atların 30 yıl yaşayabileceğini bildiğiniz zaman, dikkate alınması gereken tek maliyet değildir. Aşağıda, tahmini devam eden maliyetler için bir kılavuz bulunmaktadır.


VETERİNER BAKIM

Veteriner masraflarını kapsayan sigorta için ayda yaklaşık 40 ila 60 avro. Ayrıca sorumluluk sigortası yaptırmanız tavsiye edilir. Ancak bu sigortalar, 180 avroya kadar çıkabilen yıllık aşıları ve diş kontrollerini kapsamıyor.


NAKLİYECİ BAKIMI

Her altı ila sekiz haftada bir 90 avroya kadar. Kesin zamanlar birçok faktöre bağlıdır ve düzeltici ayakkabı gerektiren atlar daha pahalı olabilir.


GIDA VE ÇÖP

Saman balyaları - 50 ila 90 avro Saman balyaları - 37 ila 150 avro Kaliteli yem (atınızın ihtiyaçlarına göre uyarlanmış takviyeler dahil) - 40 avro Biniş masrafları Pansiyon türüne ve hizmetlere bağlı olarak ayda 90 ila 1000 avro arasında sen seç.


BİNME DERSLERİ

Saati 35 ila 60 avro arasında.


AT MI ALIYORSUNUZ? ZAMANIN VARMI ?


Atların günlük bakıma ihtiyacı vardır. Sahip olduğunuz süre, hangi biniş tesisini seçtiğinize bağlıdır, ancak hangisini seçerseniz seçin, atınızın diğer atlarla birlikte olması önemlidir. Bir at, doğal çalışma ömrünün sonuna geldiğinde veya binilmek için elverişsiz hale geldiğinde, ötenazi hakkında da düşünmüş veya bir emeklilik planınız olmalıdır. Yaşlı atların ihtiyaçlarının karşılanması, genellikle, ilerleyen hastalık ve koşullara rağmen rahat kalmaları için uzman bakım gerektirir.





bottom of page