top of page

ATINIZ HANGİ DİYETİ BENİMSEMELİ?


At, çeşitli kullanımlar için tasarlanmış evcil bir hayvandır. Tıpkı köpek ve kedi gibi, insanla bir arada var olabilir ve onu efendisi olarak tanıyabilir. Bu da ancak iyi eğitilmişse mümkündür. Ancak aygırın sağlıklı ve dinç olması için ona dengeli beslenmesinin sağlanması önemlidir. Bu durumda, bir veterinere başvurmak, atınıza hangi yiyeceği vereceğinizi bilmek için çok yararlı olabilir.



OT BAZLI BİR DİYET BENİMSEYİN

Otçul bir hayvan olduğu için at için en uygun besin kuşkusuz ottur. Bir at sahibiyseniz, taze, yeşil çimlerin mevcudiyetini sağlamanız gerekir. Bu durumda, örneğin bir çayırda atlarınızı açık havada bulundurmak, bu doğal besini onlara ücretsiz ve bol miktarda sunabilir. Bu diyete ek olarak doğal veteriner ürünleri de ekleyebilirsiniz . Bu, atlarınızın diğer müstahzarları tadarak diyetlerini çeşitlendirmesine izin verecektir. Atın oldukça kırılgan bir midesi olduğundan, günlük ot rasyonunun sınırlandırılması tercih edilir. Bunun nedeni, at bu doğal besini biraz fazla aldığında laminit riski taşımasıdır.

YEM BAZLI BİR DİYET BENİMSEYİN

Yem, at dahil olmak üzere birçok evcil hayvanın beslenmesi için tasarlanmış bir dizi sebze ürünüdür. Saman, mısır, yulaf, yonca, yonca vb. Bunlar farklı bitkilerden geliyor. Atların en çok tükettiği yem samandır. Aygırlarınızın sağlığını garanti altına almak için bu kurutulmuş otlar iyi kalitede olmalıdır. Beğenirlerse, tükenmemek için bir kısmını yerinde ahırınızda saklama olanağına sahipsiniz. Ancak atınızı hasta etme riskini göze alarak tozla dolu samanları beslemekten kesinlikle kaçınmalısınız. Daha sonra, uyumlu bir şekilde gelişmesi için atın diyetine özel dikkat gösterilmelidir. Bu nedenle atlarınızı saman veya diğer yemlerle beslemek, sizin için mevcut bir diyet seçeneğidir.

TAHIL BAZLI BİR DİYET BENİMSEYİN

Tahıllar, çim bitkilerinden elde edilen yenilebilir meyvelerdir. Doğal bir ürün olmasa da tahıl, atların diyetine dahil edilebilir. Bu yiyecek genellikle buğday, mısır, darı, pirinç, darı, tahıllar vb. Bu nedenle tahıl, atın beslenme ihtiyaçlarına mükemmel bir şekilde uyarlanmış, zengin ve çeşitli bir gıda olarak kabul edilebilir. Bu diyeti tercih etmeye karar verirseniz, aygırlarınıza küçük porsiyonlarda vermelisiniz. Bu önlemi almaktaki amacınız, atınızın enerji ihtiyacıyla orantılı miktarda tahıl beslemek olmalıdır. Bunlar at yarışı veya doğa yürüyüşü gibi farklı etkinliklerde ne kadar çok kullanılırsa, tahılları o kadar çok yemeleri gerekecektir.

KONSANTRELERE DAYALI BİR DİYET BENİMSEMEK

Tahıllar, yemler, vitaminler, mineraller ve daha birçok gıdadan oluştuğu için atlar için oldukça özel bir diyettir. Konsantreleri atlarınıza vererek, onlara eksiksiz ve zengin bir diyet garanti etmiş olursunuz. Bu diyet genellikle yorgun veya yaşlı atların enerji arzını artırmak için benimsenir. Örneğin, tam gebelikte yarış atları veya kısraklar olabilir. Konsantreleri seçerek, atlarınızı tekrar açık havada koşabilmeleri veya şiddetli bir şekilde eğlenebilmeleri için hayata döndüreceğinizden emin olabilirsiniz.

MEYVE VE SEBZELERE DAYALI BİR DİYET BENİMSEYİN

Ayrıca, birkaç atınız varsa, göz önünde bulundurmanız gereken bir besleme seçeneğidir. Gerçekten de, ot, saman, yem ve tahıllara ek olarak, proteinlerinizin diyetine meyve ve sebze ekleme olanağına sahipsiniz. Meyvelerin mineral tuzlar ve sebzelerin protein açısından zengin olduğunu dikkate alırsak, onları atın diyetine dahil etmek çok mantıklıdır. Sonuç olarak, öğünlerini çeşitlendirmek için yaptıkları bir görevin ödülü olarak aygırlarınıza arta kalan meyve ve sebzeleri güvenle verebilirsiniz. Lahanalar, havuçlar, biberler, patatesler, eğrelti otları, muzlar, portakallar kabul edilir. Ancak, obez olma ve artık iyi koşamama ya da zıplayamama riskine girerek onlara çok şey vermekten kaçınmalıyız. Tüm bu diyetlere ek olarak atlarınıza su içirmeyi unutmayın. Bu, tıpkı insan gibi atın da hidrate olması gerektiği için çok önemlidir. Atlarınız için içme suyu olarak kullanmanız gereken suyun temiz ve taze olması gerektiğini de belirtmeniz önemlidir.


Did you check Campervan Turkey?



bottom of page