top of page

Bir at ve bir midilli arasındaki farklar nelerdir?

At elbette attır . Olmadığı zamanlar hariç. Hem atlar hem de midilliler atlardır ve aynı türden gelirler. Bu iki memeli birçok benzerliği paylaşıyor. Genel olarak, onlara binebilir, onları kullanabilir ve her şeyden önce onları şımarık evcil hayvanlar gibi şımartabilirsiniz . Hem atlar hem de midilliler insan toplumunu şekillendirdi, insanların tarımsal ve endüstriyel ilerleme kaydetmesini sağladı ve uygarlıkların savaşlar ve çarpışmalar yapmasına yardımcı oldu.



PONİ İLE AT ARASINDAKİ BÜYÜKLÜK FARKI


Bir at ve bir midilli tam olarak aynı şey değildir. Bir at ve bir midilli arasındaki temel fark boydur . Bu tek farklılaştırıcı kriter değil, ama en belirleyici olan. Omuzları 1,48 m'nin altında olan bir at , "Pony" olarak kabul edilir. Bu, Uluslararası Binicilik Federasyonu (FEI) tarafından oluşturulmuş bir standarttır. Bu kural aynı zamanda yarışmaları ve yarışmaları kolaylaştırmayı amaçlıyordu.


Pony VE AT ARASINDAKİ KARAKTER FARKLARI


Bu iki atı ayırt etmek için kriter olarak sadece büyüklük yoktur. Çok farklı karakterlere sahipler . Genel olarak midilli çok uysal ve uzlaşmacı bir karaktere sahiptir. Bu nedenle, başlangıçta çocuklar midillilere bindirilir. Bu nedenle bazı atlar açıkça uzlaşmacıdır.


PONLAR VE ATLAR ARASINDAKİ FİZİKSEL FARKLAR


Midilli ve atları karıştırmak zordur . Görsel olarak iyi tanınabilirler. Peki bu iki hayvan arasındaki fiziksel farklılıklar nelerdir? Tabii ki, at midilliden daha büyüktür. Ancak midilli, boyutuna göre daha sağlam ve güçlüdür. Çok ağır yükleri çekebilir, bu nedenle tarım işlerinde ve arabaları çekmek için yaygın olarak kullanılmaktadır. Bir atın ortalama ömrü 20 yıla karşılık 30 yıldır ve sıcaklık değişimlerine karşı daha dirençlidir . Bu özellikler ona kökeninden gelir.


Daha güçlü diyen daha az çevik diyor! İkisi arasında daha çevik olan attır. Gösteri atlama binicilik yarışmalarında atlarda gördüğümüz gibi midilliler yüksek atlamalar yapamazlar . Bacakları vücutlarına göre daha kısadır. Son olarak, yeleleri ve kuyrukları genellikle daha gür ve kalındır . Bu da onlara sevimli bir taraf veriyor.


İSTİSNALAR: MİNYATÜR ATLAR:


Bazen bir atın boyu elle ölçülür. Bir el = 10cm. 14 el ve 2 inç'in altında, artık bir at değil, bir midillidir. Ancak katı boyut ayrımına rağmen, bazı atlar istisnadır . Örneğin Arap atını ele alalım: Arap Atı Derneği'ne göre, bu zarif cins için standart boy 14,1 ila 15,1 el arasında değişiyor ve bazı bireyler ortalamanın altında veya üstünde duruyor. Bu, bazı Arap atlarının, genellikle at olarak adlandırılmalarına rağmen, bir midilli büyüklüğünde olduğu anlamına gelir. Ve sonra, ortalama boyu 13 ila 15 el arasında olmasına rağmen, hala yaygın olarak bir midilli olarak kabul edilen Connemara Pony var. Minyatür atlar en şaşırtıcı örnektir. Amerika'da " mini atlar " var" yaklaşık 86 cm veya daha kısa. Yine de küçük boyutlarına rağmen, bu küçük atlara midilliden çok at denir . Aslında, Horse Illustrated'ın bildirdiği gibi, bir türün yapısı, bir şeyi at mı yoksa at mı olarak kabul etmemizi de etkileyebilir. bir midilli Mini'ler temel olarak çok daha büyük muadillerine benzeyecek şekilde tasarlandılar, ancak sanki evrimsel kurutucuda küçülmüşler gibi oldukça küçüktüler .


Boyut farkına rağmen, bu görüntüdeki iki at genellikle at olarak anılır. Alışkanlıklar genellikle onlara böyle denmesine neden olur. İzlanda atı ortalama 13 ila 14 el yüksekliğe ve daha heybetli bir yapıya sahiptir. Ancak yetiştiriciler ve kayıtlar hala kalın yeleli İskandinav atlarından at olarak bahsediyor. Bunun nedeninin sadece bu hayvanların gücü ve taşıma kapasitesi değil, aynı zamanda asırlık Viking ırkına hep at denilmesinden kaynaklandığı söyleniyor.


ALIŞKANLIKLAR VE İSİMLER


Élise Rousseau'nun "Dünyanın Atları"nda yazdığı gibi , ırkların daha kısa olduğu bölgelerde midilli kavramı hiç yoktur ; bu bölgelerde, ne kadar küçük olursa olsun, atlara basitçe at denir.


Aslında, bir atı veya midilliyi ne zaman çağıracağınızı belirlemek de bir o kadar zor olabilir. Bir midilli bebek at değil, bir taydır. Bir kişi, yetişkin bir köpek sahibinin köpeğine köpek yavrusu diyebileceği gibi, atına midilli diyebilir, ancak bu, yaşın kabul edilmesinden ziyade bir sevecenlik terimidir.





bottom of page