top of page

BİNİCİLİK İÇİN GEREKLİ AKSESUARLAR

Diğer binicilik aktivitelerinin yanı sıra atlama, koşma, polo, terbiye uygulamak istiyorsanız, bazı binicilik aksesuarlarına ihtiyacınız olacak . Aşağıda bu aksesuarların neler olduğunu ve güvenliğinizdeki rollerini biraz daha iyi anlatacağız.


Binicilik aksesuarları: Hangilerine ihtiyaç var?


Binicilik, atlarla yapılan tüm sporları kapsar ve antik çağlara kadar uzanır, ancak modern yarışmaların kuralları ve geleneği 1883'e kadar uzanır. Binicilik aksesuarları, hem güvenlik nedenleriyle hem de binicinin ve atın rahatlığı için gereklidir.


Daha sonra binici güvenliği, at güvenliği ve diğer aksesuarları içeren kategorilere ayrılmış binicilik ekipmanlarını sunacağız.


Sürücü koruma ekipmanı


binicilik kaskı


Zorunlu güvenlik ekipmanı olan binicilik kaskı, sürücüyü olası bir düşmenin etkisinden korur. Biniş amacına bağlı olarak, kasklar farklı modellerde olabilir. Ancak hafif olmaları ve sürücü için havalandırma sunarak konforunu korumaları önemlidir.


sürme yelek


Binici yeleği, binicinin omurgasını koruduğu için güvenlik açısından çok önemlidir. Genellikle bu parçalar, daha fazla konfor sunmayı ve hayvanı süren kişinin vücut şekline uyum sağlamayı amaçlayan dolguya sahiptir. Günlük olarak daha rahat olmanız için yeleğin ayarına dikkat edin.


binicilik pantolonu


Culote, binicilik pratiği için özel pantolonlara verilen isimdir, çeşitli renk ve bedenlerde bulunabilirler. Ancak yarışmalarda sadece beyaz veya bej renklerde kabul edilirler.


Bu pantolonların farkı, etek ucunun daha dar olması ve iç kısımda takviyeli olmasıdır. Bu pantolonlar, cildin daha kolay ve daha fazla esneklikle nefes almasını sağlayan malzemeden yapılmıştır.


ceketler ve gömlekler


Ceketler ve gömlekler binicilik üniformasının bir parçasıdır, yarışmalarda şu renklerdeki ceketler kabul edilir: mavi, siyah, gri ve kırmızı. Nötr renklerde olması gereken gömlekler, binicilik yarışmacılarının görünüşünün kompozisyonunun bir parçasıdır. Bu iki parçaya beyaz kravat (erkekler) ve rahip tasması (kadınlar) eşlik ediyor. Gömleğin polo tişört ile değiştirilmesine izin verildiği durumlar vardır.


At koruma ekipmanları


atlı tekmelikler


Binicilik sporuna yeni başlayanlar için atların tendonlarının korunması bir öncelik olmalıdır. Binicilik tekmelikleri, çoğu durumda çok çeşitli darbelere maruz kalan hayvanın ön bacaklarında kullanılmalıdır.


Bu parçanın yerleştirilmesini kolaylaştırmak için atlarda "giydirilmesi" daha kolay olan Velcro modellerini belirtiyoruz. Hayvanlara güvenlik ekipmanı takmak, deneyimi olmayanlar için kolay bir iş olmayabilir, başlangıçta size yardımcı olacak birinin olması önemlidir.


Diğer ekipman


Sele


Bu eşya, binicinin rahatı ve atın esenliği için gereklidir, hayvanı kızdırmanın zamansız hareket etmesi için büyük bir risk olduğunu unutmayın. Kullanılacak eyer türü, sürücünün amacına bağlıdır, çünkü örneğin Tres Drums gibi disiplinlerde daha iyi performans sağlamak için süetten yapılabilen özel eyerler bulunur.


Sürüş için en başarılı sele modellerinden biri, daha derin ve daha ağır bir seleye sahip olan, iniş ve çıkışlarda daha fazla konfor sunan Avustralya selesidir.


İdeal eyeri seçerken, binici için denge sağlama ve atın sırtına rahat oturma özelliği kadar, yapılacak aktiviteyi de göz önünde bulundurun. Dört ayaklı arkadaşınız için ideal eyeri bulma şansınızı artırmak için çok çeşitli saraçlık ürünleri olan mağazaları arayın .


üzengi


Üzengi , binicinin dengesi için temel binicilik aksesuarlarıdır . Bu parçalar plastik, alüminyum, paslanmaz çelik ve hatta deri kaplı versiyonlarda bulunabilir. Binicilik sporuna yeni başlayanlar için daha sağlam olan çan şeklindeki üzengi demirlerini öneriyoruz.


Eldivenler


Eldivenler, binicinin atı sürmesi için daha fazla kontrol sunar, bu nedenle kendinize ait diyebileceğiniz bir çift bulmak önemlidir. Elleriniz çok terliyorsa, cildin nefes almasını sağlayan lastik damlacıkları olan pamuklu eldivenler tavsiye edilir. Deri eldivenler oldukça güvenlidir.


başlık


Başlık adını alan eşya, atın hareketlerini koordine etmek amacıyla kafasında kullanılan deri şeritlerden oluşur. Biniciler Alın Düğümü, Afogadorlu Alın ve Yan Çekme gibi farklı kafa atma modellerinin varlığına dikkat etmelidir.


atlı kırbaç


Sadece bilgili kullanılması gereken bir eşya, sanki yanlış kullanılırsa atları strese sokabilir ve kazalara neden olabilir. Ayrıca sürüş tarzınıza en uygun koşum takımını nasıl seçeceğinizi bilmek önemlidir, atları incitmeyen naylon kaplamalı ve lastik uçlu seçenekler vardır.


Binicilik disiplinlerinin amacı, binici ile at arasında saygıya dayalı bir iletişim kurmaktır, böylece hayvan asla strese girmemeli veya hiçbir şekilde incinmemelidir. Kamçının işlevi, atı cezalandırmak değil, yalnızca bir buyruğa dikkatini çekmektir. Asla aşırı güç kullanarak veya bir cezalandırma biçimi olarak kullanmayın.


mahmuz sürme


Mahmuzlar, binicinin atla iletişim kurmasını sağlayan, yapılması gerekenleri gösteren öğelerdir. Atı incitmemeliler, bu maddenin yanlış kullanılmasının hayvanı tahriş edip kazalara neden olabileceğine dikkat edin. Mahmuzlar, atlara acı çektirmek için değil, sadece iletişim sağlamak için kullanılır.


binicilik mahmuz kemeri


Mahmuzların binicinin botuna sabitlenmesine yardımcı olan bir aksesuardır, mahmuzların atla iletişim kurmaya ve ona acı çektirmeye yaramadığını unutmamak gerekir, bu nedenle keskin kenarları olmayan versiyonları seçin.





bottom of page