top of page

AT BİNME: YARIŞMA SIRASINDA FARK NASIL YARATILIR?

Binicilik, basit bir rahatlama ve zevk alma pratiğinin ötesinde, gerçek bir yarışma haline geldi. Bu nedenle her yıl bu disiplinin meraklıları tarafından birçok yarışma düzenlenmektedir. Bu yarışmalar sırasında katılımcılar, seyirciyi ve jüri üyelerini baştan çıkarmak için çeviklik, güç ve hassasiyette yarışırlar. Ancak, sizi öne çıkarmak için yarışma öncesinde ve sırasında bir ata ve binicisine dikkat çekmek mümkündür.


HORSE RIDING: HOW TO MAKE THE DIFFERENCE DURING A COMPETITION?
HORSE RIDING: HOW TO MAKE THE DIFFERENCE DURING A COMPETITION?

KUTUNUZU PERDE İLE KİŞİSELLEŞTİRİN


Bir binicilik yarışması sırasında, birkaç at ve binici aynı yerde bir araya getirilir. Bu nedenle izleyicilerin kaybolması veya yalnızca binicisini bildikleri ata ilgi duyması kolaydır. Fark yaratarak jürinin dikkatini çekebilecek ve performansınızı uzun zamandır beklenen bir an haline getirebileceksiniz. Bunu göz önünde bulundurarak kullanabileceğiniz ilk yöntem, kutunuzu kişiselleştirmektir.


Kutu, bineğinizin son hazırlığı için kalacağı yerdir. Bu, size ve buluşma noktanıza ayrılmış alandır. Kolayca tanınmasını sağlamak için özelleştirilebilir bir kutu asılı seçebilirsiniz . Bu sayede mekanınızı benzersiz kılacak ve gözleri büyüleyeceksiniz. Bütün bunlar, bineğinizi dış etkenlerden korumanın yanı sıra.


Birkaç kutu asılı özelleştirme seçeneği olduğunu bilmelisiniz. Buraya tıklarsanız , sizi en iyi şekilde temsil eden bir kutu askısını en iyi fiyata elde etmek için ilginç teklifler bulacaksınız. Örneğin, şunları seçebilirsiniz:


  • imzanızın eklenmesi;

  • atınızın adı;

  • adınızın veya merkezinizin adının tescili;

  • perdeyi ülkenizin veya bölgenizin renklerinde dekore etmek;

  • benzersiz bir çalışma ile işaretleme.

Tüm bu seçenekler, kutunuzu size ayrılmış ve tanımlanabileceğiniz bir alan haline getirmeyi mümkün kılar. Ancak duvar askılığınızdan en iyi şekilde yararlanmak için onu dikkatli bir şekilde seçmeniz gerekir. Bu anlamda boyutu, dayanıklılığı ve bakım kolaylığı gibi kriterlere dikkat etmek gerekecektir . Böylece uzun süre kullanabilir ve imzanız haline getirebilirsiniz.




BİNME YARIŞMALARI İÇİN DOĞRU KIYAFETİ TERCİH EDİN


Kutunun dışında, dikkat çekmek için at ve binici öne çıkmalıdır. Testler sırasında mutlaka gruplar halinde olacaksınız. Kendinizi görsel olarak farklılaştırmak ruhları işaretleyecek ve size daha fazlasını getirecektir.


Bildiğiniz gibi klasik elbise, kravat, gömlek ve binici ceketi giyme gibi gereksinimleri içerir. Ancak kurallar logoların takılmasına izin veriyor ve kişiselleştirmeyi yasaklayan bir kural yok. Daha sonra kıyafetinizi takımınızın renginde tasarlayabilir ve üzerine logonuzu koyabilirsiniz . Katıldığınız yarışmanın temasına uygun bir tarz benimsemekten çekinmeyin. Bu, parkurda mükemmel bir sonuç verecek olan hızınızı güçlendirecektir.


Ek olarak, elbette bineğinize de bakmanız gerekecek . Genel bir kural olarak atınızın yarışma sırasında tamamen temiz olması gerekiyorsa, kusursuz olmalıdır. Bakımıyla ilgili tüm ayrıntılarla ilgilenmeniz ve ona özel özen göstermeniz gerekecek.


Kolayca tanınabilmesi için renklerinizi (sizinki ve atınki) eşleştirmeyi düşünmek de gerekli olacaktır. Örneğin son dakikalarda bile güzelce fırçalamanız gerekecek. Atınızı hazırlarken güvenlik talimatlarını unutmamanızı tavsiye ederiz.


BİNME YARIŞMASI: KENDİNİZİ FİZİKSEL VE ​​ZİHİNSEL OLARAK HAZIRLAYIN


Bir binicilik müsabakasında sağladığınız performans alacağınız sonuç için belirleyicidir. Her şey, sizin ve atınızın kendinizi gösteri alanında nasıl gösterdiğinizle başlar. Bineğinizle mükemmel bir kimyaya sahip olmalısınız . Ayrıca etkinlikler sırasında kırbaç kullanımı genel olarak yasaktır. Ona izin veren testlerde, belirli sayıda kullanımı elenir.


Atınızla iyi bir bağ kurabilmek için kendinizi fiziksel ve zihinsel olarak iyi hazırlamanız önemlidir. Sizi kolayca anlayabilmesi için atınızla çok egzersiz yapmanız ve pratik yapmanız gerekecek .


Kendinizi zihinsel olarak hazırlamak, stres ve korkudan kaçınmanıza yardımcı olacaktır . Bu duygular atınıza iletilebilir ve onu etkileyebilir. O zaman size cevap vermesi zor olacak ve bu fark edilecek.


Yarışmaya hazır olduğunuzdan emin olmak için meditasyon veya derin nefes alma gibi aktiviteler yapın. Her şeyden önce, kendinizi düzgün beslemeyi unutmayın ve aynısını atınız için de yapın. Bu sayede hem mükemmel bir formda olacaksınız hem de olumlu bir şekilde öne çıkmanıza yardımcı olacaktır.


Campervan Türkiye'yi ziyaret ettiniz mi?




bottom of page