top of page

ATINIZ İÇİN EN İYİ EKİPMAN

Sürüş pratiğiniz için en iyi ekipmanı mı arıyorsunuz? Daha ileri bakma ! Bu blog gönderisinde, atınızı sağlıklı ve mutlu tutmanıza yardımcı olacak bazı temel bilgileri sizinle paylaşacağız. İnsan ve binek arasındaki iyi ilişki, sağlıklı ve heyecan verici bir binicilik uygulamasının temelidir.

BİNİCİLER İÇİN BİNİCİLİK KIYAFETLERİ

Binicilik pratiği için olmazsa olmaz kıyafetler arasında ilk olarak ceketi düşünmeliyiz . Bu giysi sizi soğuktan ve rüzgardan koruyacak, aynı zamanda düşme durumunda da koruyacaktır. Rahat, nefes alabilen ve dolgulu bir model seçmeniz önerilir. Daha fazla güvenlik için, düşük ışık koşullarında sizi sürücülere daha iyi gösterecek yansıtıcı şeritleri olan bir ceket seçmeniz de önerilir. Bomba , düşme durumunda başınızı koruduğu için bir diğer önemli parçadır . Çalışma sırasında fazla ısınmamak için rahat ve iyi havalandırılan bir model seçmeniz önerilir. Botlar da binicilik için gerekli ekipmanlardır. Rahat olmalı ve vücudunuz için iyi bir destek sağlamalıdırlar. Ayağınızı üzengi demirlerinde tutabilmeniz için iyi bir tutuşa sahip olmaları da önemlidir. Son olarak, ellerinizi dizginlerin sürtünmesinden ve ayrıca kışın soğuktan korumak için eldivenler özellikle önerilir. İyi oturan ve kaymayan rahat bir çift seçin.

AT İÇİN EKİPMAN VE EKİPMAN

Ata binmek için uygun at ekipmanı ve saraçlık aksesuarlarını seçmek önemlidir . Binicilik ekipmanı, estetik olmaktan önce faydacı bir işleve sahiptir. Uygun olmayan ekipman, hayvanın veya binicinin yaralanmasına neden olabilir.



ATINIZ İÇİN EN İYİ EKİPMAN
ATINIZ İÇİN EN İYİ EKİPMAN

DÖŞEME

Antrenman yapıyorsanız, sürüş tarzınıza ve rekabetinize bağlı olarak aralarından seçim yapabileceğiniz İngiliz veya Batı eyerleri gibi farklı türde eyerler vardır. Biniciye ama özellikle ata uygun bir eyer seçmek önemlidir : onu uygun olmayan bir aksesuarla yaralamak söz konusu değildir. Altına yerleştirilen eyer pedi, atın sırtını eyerin neden olduğu sürtünmeden koruma, aynı zamanda düşme durumunda darbeleri emme rolüne sahiptir. Mevsime ve atın morfolojisine uygun, nefes alabilen ve rahat bir model seçilmesi tavsiye edilir. Eyersiz biniyorsanız, eyer yastığından biraz daha kalın olan ve dengenizi korumanıza yardımcı olacak kulpları olan bir eyersiz yastığı tercih edebilirsiniz.

SIKMA

Dizgin tarafında, ata rahat gelen ve ona zarar vermeyen bir dizgin seçmek önemlidir. Bit , hala onu kullanan binicilik disiplinlerinde dizginlerin temel bir unsurudur. Atın ağzına yerleştirilir ve binicinin onu incitmeden dizginler aracılığıyla ona emir vermesini sağlar. Isırığın ağza doğru şekilde alındığından (özellikle çiğneme eğilimindeyse) ve onu incitmediğinizden emin olmak için hayvanın dişlerinin, dilinin ve dudaklarının durumunu düzenli olarak kontrol etmeyi unutmayın. Bir apse, acı çekmenin yanı sıra beslenmede zorluk çekecek olan at için birçok sorunun kaynağı olabilir. Atın eğitim düzeyine, binicinin uygulamasına ve deneyimine bağlı olarak kantarma, çift dizgin veya Pelhams gibi farklı bit türleri seçilecektir. Bazı binicilik akıntıları da, özellikle "özgürlük içinde" olarak bilinen üreme ve terbiye için bitsiz yapmaya başlıyor.

ÜTÜLER

Nallar , hayvanın toynaklarını darbe ve aşınmaya karşı korur ve yağışlı havalarda zemini kavramasına yardımcı olur. Süreceğiniz araziye ve çerçevenin morfolojisine uygun bir ayakkabı seçmek önemlidir. Uygun olmayan ayakkabılar atın yaralanmasına neden olabilir. Kornayı düzenli olarak kontrol etmek ve ayakkabıları bir nalbant tarafından değiştirmek, burkulma ve ayak ülseri sorunlarını önlemeye yardımcı olacaktır. Atınızın toynaklarını iyi durumda tutmak, fiziksel ve ahlaki sağlığın yanı sıra güvenli sürüş için çok önemlidir.

AT BAKIM ÜRÜNLERİ

Atlar araç değildir: sağlıklı ve mutlu kalmak için bakıma ihtiyaç duyan canlılardır. Binicilik pratiği, insan ve at arasında karşılıklı saygıya dayalı dengeli bir ilişkiye dayanır. Binek olarak hizmet etmeyi kabul eden hayvanın bakımı bu nedenle doğal olarak binicisinin sorumluluğundadır. Atların bakımı için vazgeçilmez ürünler arasında kir ve ölü tüyleri gidermek için köri tarağı ve vücut fırçası ile egzersiz sonrası fazla teri gidermek için ter kazıyıcı yer alır. Tırnak kazması, her seanstan sonra atın toynaklarındaki çamur ve samanı temizlemek ve orada kalmış olabilecek küçük çakılları çıkarmak için kullanılacaktır. Tımar aynı zamanda bineğinizin gövdesini, ön ayaklarının durumunu ve genel olarak eklemlerini kontrol etmek için bir fırsattır. Bu, at naviküler sendromu gibi ciddi olabilecek topallık semptomlarını önlemenizi ve tespit etmenizi sağlayacaktır. Bir yürüyüşten, yarıştan veya egzersizden sonra at, su jeti altında kısa bir geçişin ardından enerjik bir şekilde kıvrılıp tüylerin çözülmesini takdir edecek!

BİNİCİLİK YARIŞMA EKİPMANLARI

Yarışmalar yapıyorsanız, ek donanıma ihtiyacınız olacak. Örneğin terbiyede, atın başını çok yükseğe kaldırmasını ve dengesini kaybetmesini önlemek için zırh ve martingale giymesi gerekebilir. Şov atlama binicileri, uygulama seansları sırasında hızlarını korumalarına yardımcı olacak bir hamle kamçısına ve ayrıca ata zarar vermeden komutlar vermek için mahmuzlara ihtiyaç duyacaktır. Süratli veya dörtnala koşarken , atın yarışına konsantre olmasına yardımcı olmak ve izleyicilerin veya diğer atların dikkatini dağıtmamak için flaşörlerin kullanılması zorunludur. Kros binicileri, binicilik sırasında eyerin hareket etmesini önlemek için bir göğüs pedine ve kolanına ve ayrıca engelleri atlarken onlara daha fazla destek sağlamak için uzun demirli üzengi demirlerine ihtiyaç duyacaktır. Namlu yarışı, dizginleme veya akrobasi gibi diğer disiplinlerin de özel ekipman gereksinimleri olacaktır. Eyer ve dizgin bu nedenle uygulamaya göre değişebilir. Performansınız ne olursa olsun, sizi birleştiren bağı güçlendirmek ve çabalarında onları cesaretlendirmek için sadık bineğinizin ödüllerini unutmayın. İlişkiniz üzerinde çalışarak onu daha iyi anlayabilecek ve tepkilerini tahmin edebileceksiniz. Güven, onun size verdiği bir hediyedir: Mutlu olan ve binicisiyle arkadaş olan bir at elinden gelenin en iyisini yapacaktır! İster yeni başlayan ister deneyimli bir binici olun, sizin ve atınız için doğru ekipmanı seçmek önemlidir . Ne kadar donanımlı olursanız, binmek o kadar eğlenceli olur ve atınız bundan o kadar çok memnun kalır! Üstelik disiplininiz ne olursa olsun ve eyersiz binseniz bile düşme anında başınızı korumak için bombanızı daima yanınızda taşımalısınız!


Campervan Turkey'i ziyaret ettiniz mi?




bottom of page